Beginnen, beslissen & bloggen

12 augustus 2019, The Podcast Girl bestaat een half jaar en 1 dag. Dat bedenk ik nu hoor, op mijn handen tellend kom ik hier net 2 seconden geleden achter.

Dit blog schrijf ik ook niet om iets te vieren, een mini jubileum in te luiden of het überhaupt te noemen. Het was gewoon iets wat me net te binnen schoot en wat ik leuk vind om te doen. Op mijn handen tellen hoeveel dagen, weken, maanden of jaren ik jarig ben, mijn man jarig is, we getrouwd zijn, wanneer ik ben gestopt met mijn loondienst baan of wanneer de eerstvolgende voltigewedstrijd is. En het allerleukste vind ik om te kijken hoeveel verschil er tussen iets zit. Bijvoorbeeld dat David (mijn man) en ik precies 1 jaar, 3 maanden min 1 dag schelen in leeftijd. Dus afgerond is dat echt 1 jaar, zelfs geen 1,5 jaar ? Of dat er telkens 3 maanden zitten tussen 4 ‘grote’ gebeurtenissen in mijn leven (behalve eentje, die gebeurde op 27 september, de rest steeds op de 23e). En later kwam ik erachter dat die van 23 december waarschijnlijk ook niet op de 23e was, maar dat is een heel ander verhaal.

Een trekje van mij wat ik leuk vind om er af en toe bij te halen, maar daar tegenover staat dat ik dan weer niet dagelijks aan het aftellen ben naar iets. Ik heb ook geen afteller op mijn mobiel staan of een kalender hangen waar ik de dagen afstreep.

Beginnen

Dus genoeg over mijn trekje, waarom schrijf ik dan wel deze blog post? Simpel, om te beginnen. Afgelopen weken, zeg maar gerust maanden, bleef ik heel erg hangen. In mijn hoofd en ook in minder handige gewoontes, zoals dagenlang series kijken, ongezond eten en vooral niet lekker in mijn vel zitten, dit doorhebben en er toch geen actie op ondernemen. Terwijl ik weet welke dingen op dat moment helpend zijn. Herkenbaar? Klein beetje herkenbaar?

Voor mij wel. Ik heb dit denk ik al wel 100 x meegemaakt, mocht het niet meer zijn. En eigenlijk wilde ik er eerst een podcast over opnemen voor mijn podcast Story Adventure, mijn podcast show waar ik meer persoonlijke zaken deel, avonturen, ups en downs, een soort van vlog, dagboek en podcast in één. Maar dat werkte niet. Ik wist wel wat ik wilde zeggen, maar ook weer niet. En naja, je kan het je wel voorstellen, want als je er middenin zit, dan verlies je vaak het overzicht.

Dat is dus precies wat er gebeurde en waar het uiteindelijk op neerkomt, is dat ik voortdurend in een conflict zit. Met mezelf. Ik wil iets graag, maar omdat ik het graag wil, wil ik het ook weer niet. En als de buitenwereld iets van me wil, wil ik het juist niet. Of juist wel omdat ik weet dat, omdat de buitenwereld het wil en ik wil het niet, ik het daarom weer wel wil. Ben ik nog een beetje te volgen?

Die constante strijd is waar ik middenin zat en waarvan ik zelf de enige ben die dat kan beëindigen. Wat makkelijker gezegd is dan gedaan. Of niet?

Beslissen

Uiteindelijk draait het om de beslissing. Zodra je een besluit maakt, is het conflict weg. Daarna kan er wel weer iets nieuws ontstaan of kan het meer vragen geven, maar ook dan geldt: maak je een besluit, dan haal je de power van het conflict, het over analyseren of de discussie weg.

Dus dat is wat ik nu heb gedaan. Ik heb besloten dat ik volledig voor mijn bedrijf The Podcast Girl wil gaan. En nog belangrijker, ik heb besloten dat ik proactief ga zijn in het leven van mijn leven. Oftewel, als ik me niet lekker in mijn vel voel, ga ik daar wat aan doen. En dat kan zijn onderzoeken wat er speelt, het niet fijn voelen er even laten zijn en daarna actie ondernemen of lief zijn voor mezelf op een helpende manier.

Het grappige is namelijk ook dat als ik zoals nu weer meer richting de high ga, ik helemaal niet snap dat ik zo lang in die low heb gehangen. Want dat is toch helemaal niet leuk? En je hebt er toch alleen jezelf mee? En eigenlijk ook je omgeving erbij. Maar ja, mensen zijn nou eenmaal niet altijd logisch. Myself included. Dus voor nu hou ik het hierbij (misschien een mooi topic voor een ander blog). Mooi aansluitend bij mijn intentie voor vandaag: it’s okay ?

Bloggen

Samengevat: movement is magical. En in mijn geval voert die beweging zich nu richting bloggen. Ik heb schrijven altijd al leuk gevonden en ik merk ook dat als ik me fijner voel, ik meer schrijf en als ik meer schrijf, ik me ook weer fijner voel. Dus dat is iets wat ik nu toch echt ga integreren en doen.

Ik ben misschien The Podcast Girl en nog steeds de allergrootste podcast fan, maar het één sluit het ander niet uit. En daarnaast vult het elkaar ook nog eens ontzettend goed aan.

Dus nu ben ik heel benieuwd, is dit voor jou ook herkenbaar? Of gaat het heel anders in jouw hoofd? En vraag jij jezelf ook weleens af waarom je zo lang in iets bent blijven hangen?

Let me know in de comments of stuur me gerust een berichtje via Instagram of de mail ?

Liefs dii

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *