Hoe krijg ik mijn podcast in iTunes?

Als je een podcast host hebt gekozen en je podcast show hebt opgezet, wil je natuurlijk ook dat je podcast in iTunes gevonden kan worden. En dat kan! En wel in 5 stappen.

  1. Ten eerste heb je een iTunes account nodig, ook wel Apple ID genoemd. Heb je die al? Mooi! Zo niet, dan kan ik het je zeker aanraden om er wel een aan te maken. Want door je podcast op Apple Podcasts te hebben staan, zullen meer luisteraars je vinden.
  2. Vervolgens ga je naar https://itunesconnect.apple.com/login, log je in met je Apple ID en klik je op het meest rechter icoon ‘Podcasts Connect’.
  3. Nu heb je de link naar je RSS feed nodig, wat een stukje code is die alle media verzamelt op één plek. De RSS feed is de link tussen jouw host en iTunes, want je podcast episodes worden geüpload en opgeslagen in jouw podcast hosting. En via de RSS feed kan iTunes dit uitlezen. Als je jouw RSS feed URL hebt geplakt in het tekstvlak, klik je op ‘Validate’.
  4. Check of alle gegevens kloppen. Bijvoorbeeld de naam, auteur, artwork, beschrijving en categorie van je podcast. Klopt alles, klik dan op ‘Submit’.
  5. En that’s it! Want stap nummer 5 is wachten. iTunes gaat nu je podcast show goedkeuren. Hoe lang dit duurt kan variëren van 1 dag tot 2 weken. Als je podcast is goedgekeurd, ontvang je een bevestigingsmail en is je show binnen een paar dagen ook te zien in de iTunes store. Yaaaay!

En nog meer goed nieuws, want dit is een eenmalig proces. Je episodes komen vanaf nu namelijk vanzelf in iTunes te staan. Het enige wat je hoeft te doen, is je nieuwe episodes toevoegen aan je feed. En dat doe je door je aflevering te uploaden in je podcast host.

Wil je je podcast ook in Spotify? Kijk dan even hier 🙂

Nou, dat viel best mee toch? En als je je podcast show in iTunes hebt staan, geef je me dan even een seintje? Ik ben namelijk altijd blij met nieuwe podcasts om te luisteren en al helemaal als ik je daar een klein beetje bij heb kunnen helpen!

P.S. Laat het me vooral weten als je hier nog vragen over hebt, ik help je met alle liefde.

Liefs, Dianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *