Hoe krijg ik mijn podcast in iTunes?

Als je een podcast host hebt gekozen en je podcast show hebt opgezet, wil je natuurlijk ook dat je podcast in iTunes gevonden kan worden. En dat kan! En wel in 5 stappen.

 1. Ten eerste heb je een iTunes account nodig, ook wel Apple ID genoemd. Heb je die al? Mooi! Zo niet, dan kan ik het je zeker aanraden om er wel een aan te maken. Want door je podcast op Apple Podcasts te hebben staan, zullen meer luisteraars je vinden.
 2. Vervolgens ga je naar https://itunesconnect.apple.com/login, log je in met je Apple ID en klik je op het meest rechter icoon ‘Podcasts Connect’.
 3. Nu heb je de link naar je RSS feed nodig, wat een stukje code is die alle media verzamelt op één plek. De RSS feed is de link tussen jouw host en iTunes, want je podcast episodes worden geüpload en opgeslagen in jouw podcast hosting. En via de RSS feed kan iTunes dit uitlezen. Als je jouw RSS feed URL hebt geplakt in het tekstvlak, klik je op ‘Validate’.
 4. Check of alle gegevens kloppen. Bijvoorbeeld de naam, auteur, artwork, beschrijving en categorie van je podcast. Klopt alles, klik dan op ‘Submit’.
 5. En that’s it! Want stap nummer 5 is wachten. iTunes gaat nu je podcast show goedkeuren. Hoe lang dit duurt kan variëren van 1 dag tot 2 weken. Als je podcast is goedgekeurd, ontvang je een bevestigingsmail en is je show binnen een paar dagen ook te zien in de iTunes store. Yaaaay!

En nog meer goed nieuws, want dit is een eenmalig proces. Je episodes komen vanaf nu namelijk vanzelf in iTunes te staan. Het enige wat je hoeft te doen, is je nieuwe episodes toevoegen aan je feed. En dat doe je door je aflevering te uploaden in je podcast host.

Wil je je podcast ook in Spotify? Kijk dan even hier 🙂

Nou, dat viel best mee toch? En als je je podcast show in iTunes hebt staan, geef je me dan even een seintje? Ik ben namelijk altijd blij met nieuwe podcasts om te luisteren en al helemaal als ik je daar een klein beetje bij heb kunnen helpen!

P.S. Laat het me vooral weten als je hier nog vragen over hebt, ik help je met alle liefde.

Liefs, Dianne

6 Replies to “Hoe krijg ik mijn podcast in iTunes?”

 1. Hi Dianne,

  met behulp van jouw checklist en blogs heb ik mijn eerste podcast opgenomen en geplaatst. Ik hoor graag wat je ervan vindt. Ik ben te vinden onder Karlijnkersten en vond de eerste echt behoorlijk spannend!

  Groetjes Karlijn

  1. Hoi Karlijn,

   Wat leuk om te horen 🙂 Fijn dat het heeft geholpen en wat tof dat je nu gewoon bent begonnen!
   Ik heb je podcast net geluisterd en het voelt zo oprecht en heel herkenbaar 😉 Ik ben benieuwd naar het verdere verloop ook van je opleiding, naar binnen keren kan denk ik best wel confronterend zijn, maar ook zulke mooie inzichten geven! Dus super leuk zo je eerste podcast 🙂

   Liefs, Dianne

 2. Hallo Diane,

  Super fijne tips voor een beginnend podcaster :). Ik heb nu mijn podcast op Itunes staan alleen als ik zoek op, in mijn geval, “Wie is de mol podcast” dan komt mijn podcast niet omhoog. Hoe zorg ik ervoor dat mijn podcast ook echt vindbaar wordt? Itunes is nog een beetje een doolhof voor mij haha.

  Groetjes Dennis

  1. Hoi Dennis,

   Wat tof! Dat programma is zo leuk 🙂
   Okay, dat is raar. Als het goed is moet je podcast sowieso omhoog komen als je de precieze naam zou intikken. Verder zou ik altijd als ‘auteur’ je eigen naam en eventueel ook bedrijfsnaam erbij gebruiken. Zodat mensen ook op jouw naam kunnen zoeken en op die manier de podcast eventueel kunnen vinden.
   Ik zal je nog even persoonlijk mailen over de podcast naam, want daarop zou je gewoon gevonden moeten worden..

   Ik hoop dat je hier in ieder geval alvast wat aan hebt!

   Liefs, Dianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *