Hoe krijg ik mijn podcast in Spotify?

Yaaay, Android luisteraars kunnen ook naar je podcast luisteren. Veel podcasters hebben een link naar hun podcast show op iTunes, maar als je geen iPhone of Apple product hebt, heb je daar niet zoveel aan. Daarom is het voor jou als podcaster super handig om je podcast ook op Spotify te hebben staan. Natuurlijk zijn er ook andere apps, maar Spotify is tegenwoordig zo populair voor muziek, dat het voor je luisteraar super fijn is om op deze app ook hun favoriete podcasts te kunnen luisteren.

Spotify

Dus, hoe krijg ik mijn podcast in Spotify? Ten eerste heb je een Spotify account nodig, dus maak die aan en zorg dat je ingelogd bent. Vervolgens kun je deze 5 stappen volgen:

  1. Ga naar https://podcasters.spotify.com/ en klik op ‘Get started’. Zorg ook dat je ingelogd bent op je Spotify account, of maak een nieuw account aan, als je er nog geen hebt.
  2. Op de volgende pagina zie je heel duidelijk staan hoe het proces gaat. Klik nogmaals op ‘Get started’ en je krijgt een pop-up te zien met de algemene voorwaarden van Spotify. Zorg dat je die goed tot je neemt en dat je geen muziek in je podcast episodes gebruikt waarvan jij geen rechten hebt. Als je met hun voorwaarden instemt, vul je jouw naam of bedrijfsnaam in en klik je op ‘Continue’.
  3. Nu ben je in het scherm waar jij je podcast kan indienen op Spotify, wat precies hetzelfde werkt als bij iTunes. Want ook nu heb je de RSS feed nodig, wat je kan zien als de link naar jouw podcast. En die kan je vinden bij je podcast host. Kopiëer en plak je RSS feed in het tekstvlak en dan zal je aan de rechterkant de details van je podcast zien verschijnen. Zoals je artwork, podcast naam, beschrijving en genre.
  4. Als dit allemaal klopt, klik je op ‘Next’. Dan kom je op een scherm met allemaal vragen over jouw podcast. Deze vragen kan je makkelijk beantwoorden, let alleen even op bij ‘Categorie’. Deze is net als bij iTunes belangrijk, omdat je natuurlijk wel door de luisteraars gevonden wilt worden die bij jouw podcast passen. Vervolgens verschijnen er subcategorieën, waarvan je er maximaal 3 mag kiezen. Heb je hier wat moeite mee, lees dan vooral ook mijn blog over het genre van je podcast. Alles ingevuld? Klik op ‘Next’.
  5. Check nogmaals al je antwoorden en klik op ‘Submit’. En tadaaa, je podcast staat op Spotify. Je beland nu op een pagina waarop iets staat als: gefeliciteerd en dat het nog een aantal uren duurt voordat je podcast te zien is in Spotify. Ook kan je de data inzien van je podcast, wat een stuk uitgebreider is dan in iTunes.

Zodra je bevestiging hebt gekregen dat je podcast is geconnect met Spotify, komen al je afleveringen automatisch in Spotify te staan, zodra je een aflevering upload naar je podcast host.

Dus, easy, peasy, right? Vragen? Neem even contact met me op. En heb je jouw podcast show nog niet op iTunes staan, lees dan zeker ook dit artikel.

Liefs, Dianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *