Wat is podcasting?

Je eigen radio, je eigen talkshow, kennis delen, inspiratie, interviews, luisterblogs, fictie, nieuws. Je kan het zo gek nog niet bedenken, of je kunt het in een podcast vorm delen. Maar wat is podcasting eigenlijk? Wat bedoel ik daar precies mee.

Een podcast is een audiouitzending, die je zodra die online staat kan luisteren wanneer jij wilt. Dus als je podcaster bent of aan podcasting doet, ben jij dus diegene die die audiouitzendingen creëert.

Een podcast is net als bijvoorbeeld een blog of een video een type content. Een manier om jouw boodschap, kennis en inspiratie te delen. En het leuke is dat het heel persoonlijk is, want je hoort niet alleen je stem en je intonatie, maar je kan echt je verhaal vertellen. Als ik een podcast luister, luister ik niet alleen voor de waarde en kennis, maar vooral ook voor het verhaal en de energie die daarachter zit. Mensen horen je niet alleen, ze voelen je ook. Hoe vaag dit misschien op dit moment ook voor je mag klinken.

Daarnaast kan je podcasts luisteren wanneer je maar wilt, terwijl je in de auto of de trein zit, aan het opruimen bent of tijdens je wandeling.

Is podcasting dan voor iedereen? Nee, zeker niet. Net als het schrijven van een blog of het maken van video’s, je moet het wel leuk vinden, of er in ieder geval enige affiniteit mee hebben. Heb je dat niet en doe je het alleen maar voor de marketing en de sales, dan gaat het je niet opleveren wat je zou willen. Daar ben ik heel eerlijk in. Misschien dat je er wel direct of indirect geld mee verdient, klanten mee aantrekt en het vanuit de buitenwereld succesvol lijkt. Maar als je dan zo goed bent in een stappenplan opvolgen, waarom volg je dan niet een stappenplan in iets waar jou hart sneller van gaat kloppen?

Vind je podcasting wel heel tof, maar heb je wat technische problemen, daar zijn altijd oplossingen voor te vinden. Dus dan kan ik je alleen maar super hard aanmoedigen om een podcast te beginnen.

Zoals je misschien al hebt gemerkt, ben ik echt gek op podcasts. Over allerlei verschillende onderwerpen. Wil je weten welke podcasts ik op dit moment luister? Check dan de home pagina.

En nu ben ik heel benieuwd, wat zijn jouw favoriete podcasts? Luister je überhaupt podcasts? Let me know!

Liefs, Dianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *