5 redenen waarom je vandaag nog met een podcast zou moeten beginnen!

Heb jij ook gemerkt dat de podcast in opkomst is? Je ziet er steeds meer verschijnen, misschien lijkt het zelfs wel alsof iedereen een podcast start?

En ja, podcasting is on fire! Daarom deel ik 5 redenen met je waarom je vandaag nog een podcast zou moeten beginnen!

1. Echte connectie

“Yes! Er staat weer een nieuwe podcast online!” Dat is het gevoel wat jouw luisteraars hebben als ze zien dat er een nieuwe episode te beluisteren is. Ja, dat is het effect wat een podcast teweeg kan brengen. Echte connectie, je bouwt een relatie op. Mensen luisteren uren naar je stem, naar jouw boodschap en voelen zich verbonden.

Een podcast is dus zeker een waardevolle tool als het draait om een band opbouwen met je toekomstige klanten. En daar kan je nu meteen al mee beginnen!

2. Je trekt je eigen publiek aan

Als iemand jouw podcast aan zet en enthousiast wordt, dan zal die zeer waarschijnlijk de hele episode beluisteren. Maar als diegene niet met jou of met je boodschap resoneert, word je weg geklikt.. ouch.. Nee, niks ouch! Het is juist iets goeds!

Diegene is niet jouw klant en je hebt elkaar een hoop tijd en energie bespaard. Daarvoor heb je juist een podcast. Om de klanten aan te trekken die bij jouw bedrijf passen.

3. Audio is hot

Klinkt simpel, maar het is wel waar. Audio is taking over the world. Niet alleen met podcasts, maar denk maar eens aan de Google Home, Alexa en Siri. En heb jij weleens de voice message functie op WhatsApp gebruikt? Klinkt toch heel anders dan een geschreven bericht, nietwaar?

Mensen houden van het luisteren naar een podcast. In de auto, tijdens het huishouden of met pen en papier in de aanslag. Je biedt mensen de kans om te leren, geïnspireerd te worden en te groeien. Wat eerst als weggegooide tijd voelde, wordt hun favoriete uurtje van de dag met jouw podcast op.

4. Personal branding met je stem

Zelf ben ik erg fan van personal branding. En zeg nou zelf, je stem toevoegen aan die personal brand is goud waard. Persoonlijker kan het bijna niet, want je hoort alles in iemands stem. De intonatie, het enthousiasme, de passie en de emotie. Volgens mij is er geen mooiere manier om je business persoonlijkheid te geven, dan door het jouw unieke stem te geven.

Wat ook helpt voor je personal branding in je podcast is een toffe jingle! Laat er eentje persooniljk voor je maken door Elianne van Muziekfabriekonline.nl of koop een leuk muziekje en dan edit ik het voor je, zodat je meteen een leuke opening en afsluiting van je podcast hebt 🙂

5. Je bent nooit te laat!

Als je met een idee in je hoofd loopt, zie je opeens overal dat idee voorbijkomen. Net als die roze olifant ?, probeer nu maar eens niet aan een roze olifant te denken. Dat is nou eenmaal hoe ons brein werkt.

Hetzelfde geldt voor podcasting. Loop je met een idee voor een podcast rond en luister je zelf naar podcasts? Grote kans dat je overal om je heen nieuwe podcasts ziet oppoppen.

Maar net als dat het nog steeds slim en waardevol is om te beginnen met een blog of een YouTube-kanaal, is een podcast beginnen nu helemaal slim! Juist nu starten zou ik zeggen! Want vandaag de dag ben je nog steeds een voorloper.

En by the way, je bent nooit te laat! Ook al waren er momenteel al miljarden podcasts, dan nog kan je een nieuwe podcast starten. Want jij geeft je eigen unieke waarde. Het draait om de connectie, we zijn allemaal mensen. Podcasting is slechts een tool, een super waardevolle en leuke tool, die mag bijdragen aan jouw bedrijf. Maar uiteindelijk draait het om de boodschap en de menselijke connectie.

Wil jij vandaag nog een podcast starten? Neem dan eventjes contact met me op of boek een gratis Podcast Talk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *